Voorwaardelijke celstraf voor jonge docent asielcentrum na verkrachting en belaging ex-vriendin

© Getty Images
Redactie KW

Een 24-jarige jongeman uit Kapellen is in Kortrijk veroordeeld tot een grotendeels voorwaardelijke celstraf van 15 maanden voor de belaging en verkrachting van zijn ex-vriendin in Kortrijk. Dat gebeurde nadat de relatie was afgesprongen. Het meisje vroeg al wenend excuses maar kreeg die niet omdat Omid S. voor de behandeling van de zaak gewoon zijn advocaat stuurde. Om het vonnis te horen, daagde hij wél zelf op en probeerde nog zijn verhaal te doen. Hij kreeg van de rechter het deksel op de neus.

Als docent Nederlands in het asielcentrum waar het meisje verbleef, leerde Omid S. haar kennen. Er volgde een seksuele relatie van enkele maanden maar toen het in april 2021 spaak liep, bleef hij haar onophoudelijk berichten sturen. “Bij twee afspraakjes in Kortrijk verkrachtte hij haar nog in de auto”, aldus advocate Julie Vandenbogaerde. “Ze sprak er inderdaad nog mee af maar dat was eerder uit angst dat hij bij haar thuis zou opdagen of zelfmoord zou plegen, zoals hij wel vaker dreigde te zullen doen. Maar ze vroeg ook te ‘stoppen’ en ‘haar met rust te laten’. Kan het duidelijker? Hij zette haar zodanig onder druk dat haar weerstand wegviel. Wat overblijft, is een angstig en gestresseerd meisje.”

Omid S. kwam niet zelf naar de rechtbank afgezakt en liet zijn advocaat pleiten. “Dat meisje liegt heel veel en blaast warm en koud tegelijk”, vond advocaat Koen Blomme. “Ze is gewoon bang voor de eer van de familie, omdat ze seks had voor het huwelijk, met haar toestemming.” Ondertussen verhuisde hij van Moeskroen naar Kapellen. Hij vroeg de vrijspraak maar verbleef tijdens het onderzoek wel enige tijd in de cel nadat hij zich niet aan het opgelegde contactverbod hield. Die periode van voorhechtenis vond de rechter voldoende als effectieve celstraf maar ze sprak wel nog een voorwaardelijke celstraf van 15 maanden uit. Aan het slachtoffer moet hij ruim 7.000 euro schadevergoeding betalen. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier