Vijftal slaat woning kort en klein en verwondt man zwaar tijdens strafexpeditie: “Dit was beestachtig”

© JH
Redactie KW

Vijf mannen riskeren een straf omdat ze tijdens een strafexpeditie in Diksmuide een woning kort en klein sloegen en de bewoner zwaar verwondden. Slachtoffer S. had een openstaande drugsschuld en werd met een glazen fles en salontafel geslagen. “Jullie gingen beestachtig te keer, misschien is de dierenwelzijnswet van toepassing op jullie”, sneerde de rechter.

“Jullie gingen daar als beesten te keer. Bekijk al dat bloed, bekijk dat huis dat kort en klein werd geslagen. Misschien moet ik jullie straffen volgens de dierenwelzijnswet, want dat kan strenger zijn dan gewone slagen en verwondingen.” De strafrechter in Veurne minachtte enorm de zware feiten die vijf mannen op hun kerfstok hebben. Omdat S. (41) uit Diksmuide een levering cocaïne niet wilde betalen werd op 30 mei vorig jaar een strafexpeditie op poten gezet waarvan hij de gevolgen nog steeds draagt.

Open wonden

“De 21-jarige D.C. werd niet betaald voor de cocaïne die hij geleverd had en zijn eigen opdrachtgevers waren woest”, legde de procureur uit. “Daarom nam D.C. de leiding om een strafexpeditie op poten te zetten. Met een auto werden op verschillende plaatsen ook nog L.W. (37), A.D. (33), O.L (46) en N.H. afgehaald (37). Ze drongen het huis via de voor- en achterdeur binnen, sloegen de inboedel kort en klein en verwondden S. zwaar. Hij kreeg een reeks klappen en werd geslagen met een glazen fles en salontafel. Bij aankomst van de politie had hij verschillende open wonden in het gezicht en het hoofd. Hij zat ook volledig onder het bloed. De feiten zijn wellicht nog veel erger dan we denken, want zelf wou S. niet veel verklaren.” (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier