Vier maanden rijverbod en alcoholslot voor overmoedige dertiger met bijna 2 promille in bloed

© Unsplash
Redactie KW

“Ik zal ook blijven rijden als je mijn rijbewijs afpakt”. Een 32-jarige automobilist uit Roeselare bleek op 18 mei 2023 met bijna 2 promille alcohol in het bloed overmoedig én arrogant toen de politie hem op het Polenplein controleerde. Hij hield zich wel aan zijn belofte en dat kwam hem op 4 maanden rijverbod, een boete en een alcoholslot voor 1 jaar te staan.

De politie van de zone Riho repte zich ’s nachts iets over 5 uur naar het Polenplein omdat er problemen waren gesignaleerd. J.D. bleek duidelijk boven zijn theewater en liet de agenten duidelijk verstaan dat hij iets later in zijn auto zou stappen. De agenten raadden hem dat af maar hielden toch maar een oogje in het zeil. Een tiental minuten later stapte J.D. inderdaad in zijn voertuig. Hij bleek bijna 2 promille alcohol in het bloed te hebben en moest zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen inleveren. “Maar ik zal blijven met de auto rijden”, volhardde hij in de boosheid. Het bleek niet gelogen want opnieuw 10 minuten later konden dezelfde agenten hem opnieuw langs de kant zetten.

Uiteindelijk belandde J.D. enkele uren in de cel voor openbare dronkenschap en kreeg zijn auto een wielklem. Voor de dertiger was het al de vierde keer dat hij zich maandag voor alcoholintoxicatie voor de politierechter moest verantwoorden. “Je lachte de politie gewoon in hun gezicht uit”, klonk het misnoegd bij de politierechter. Advocaat Thomas Vandemeulebroucke gaf toe dat J.D. fout was maar stelde zich ook vragen over het optreden van de agenten. “Waarom hielden ze hem al de eerste keer niet tegen om in zijn auto te stappen?”, vroeg hij zich af. “Ze lokten het een beetje uit.” Die opmerking schoot bij de politierechter in het verkeerde keelgat. Ze legde de dertiger voor 1 jaar een alcoholslot op, 4 maanden rijverbod en een boete van 3.200 euro. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier