Twintiger bewusteloos geschopt op terras café in Tielt: tot tien maanden cel voor piepjonge daders

Foto ter illustratie. © Unsplash
Redactie KW

Een 23-jarige Tieltenaar heeft voor de Brugse rechtbank tien maanden effectieve celstraf gekregen voor feiten van zinloos geweld. Een 19-jarige kompaan uit Pittem komt weg met een werkstraf.

Op 10 april 2022 werd een 22-jarige Gentenaar door een groep jongeren in elkaar geslagen en geschopt op het terras van een café in het centrum van Tielt. Camerabeelden wezen uit dat hij vuistslagen en schoppen kreeg terwijl hij al op de grond lag. Het slachtoffer verloor het bewustzijn en liep een zware hersenschudding op.

Na onderzoek werden twee jongeren voor de rechter gebracht. “Dit was puur zinloos geweld”, fulmineerde de procureur. T.B. (23) uit Tielt zou de eerste klappen hebben uitgedeeld, nadat het slachtoffer hem had aangesproken. Hij kwam niet opdagen voor zijn proces en kreeg vrijdag tien maanden effectieve celstraf opgelegd.

T.D. (19) uit Pittem hing negen maanden cel boven het hoofd, maar komt weg met 60 uur werkstraf. Op de zitting bood hij meermaals zijn excuses aan. Naar eigen zeggen liet hij zich meeslepen toen hij zijn maat zag vechten. “Ik was dronken”, klonk het. “Ik heb het contact met die slechte vrienden verbroken.”

Aan het slachtoffer moeten de beide beklaagden samen bijna 7.000 euro schadevergoeding betalen. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier