Tweede gewapende overval in evenveel maanden op supermarkt in Oostende

© (Foto JRO)
© (Foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Zaterdagavond, vlak voor sluitingstijd, beleefde een kassierster van een supermarkt in Oostende de schrik van haar leven. Een man, gewapend met een pistool, eiste de inhoud van haar kassa en wat pakken sigaretten. “Ik probeerde hem nog achterna te lopen, maar kon hem niet meer inhalen”, zegt de uitbater van de winkel.

Op het moment van de gewapende overval was er, op twee kassiersters en de uitbater na, nog een klant in de winkel. “Ik was op het moment dat de man de winkel binnen kwam achteraan bezig”, vertelt uitbater Jurgen Declercq (49) van supermarkt Spar in de Gistelsesteenweg. “Een van de kassiersters was bezig met een klant en de andere kassierster stond aan haar kassa.”

Volgens Jurgen ging het allemaal erg snel. “Hij vroeg de kassierster of de kassa open was”, gaat Jurgen verder. “Nietsvermoedend bevestigde ze. De man kon evengoed een klant zijn die wat geld wou wisselen. Op het moment dat ze bevestigt gooit hij een plastieken zak op de kassa en snauwt haar toe dat ze al het geld in de zak moet stoppen.”

De kassierster aarzelde geen seconde en opende onder bedreiging van een pistool de kassa en stopte de inhoud ervan in de plastieken zak. “Nadat hij het geld in handen had vroeg hij ook nog wat sigaretten. Ondertussen had ik lawaai gehoord in de winkel en kwam ik poolshoogte nemen. Toen ik een man met een pistool zag zwaaien, wist ik meteen dat een overvaller net mijn kassierster bedreigd had. Toen hij mij zag nam de man meteen de benen. Ik liep hem achterna, de man struikelde nog, maar hij was sneller dan ik”, aldus de uitbater.

De man sprak volgens de kassierster Nederlands en Frans door elkaar en bleek een twintiger. De buit is volgens Jurgen aanzienlijk. “Om hoeveel geld het precies gaat weet ik nog niet, maar het gaat om een groot bedrag. We ledigen dan wel geregeld de kassa’s, maar het was net voor sluitingstijd.”

De kassierster was na de feiten in shock. “Ik heb haar ondertussen al aan de lijn gehad en ze is al wat bekomen van wat er gebeurd is. Ook de klant die op dat moment in de winkel was, was in shock. Ik had gedacht de man vandaag nog te zien, maar hij is niet meer langs geweest. Ik zou de man graag nog eens spreken”, besluit Jurgen, zelf nog steeds onder de indruk.

De politie tast voorlopig in het duister wie de dader van de overval kan zijn. Er werd een onderzoek opgestart. Het is al de tweede overval op een supermarkt in evenveel maanden. In december werd een kassierster van supermarkt Delhaize in dezelfde wijk op exact dezelfde manier gevraagd om de inhoud van haar kassa af te geven. Of het om dezelfde dader gaat is momenteel niet bekend.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten