Twee koppels krijgen werkstraf voor aandeel in knokpartij en diefstal in Torhouts restaurant

© iStock
© iStock
Redactie KW

Twee koppels hebben in de Brugse rechtbank een werkstraf gekregen voor hun aandeel in een knokpartij en diefstal in een Torhouts restaurant.

W.A. (43) en K.V. (38) uit Torhout en J.D. (50) en A.W. (50) uit Roeselare gingen op 2 februari samen iets eten in restaurant ‘t Kiekske langs de Oostendestraat in Torhout. Op een bepaald moment sloeg de sfeer om en troefden W.A. en J.D. de zaakvoerder af. Hun vrouwen namen in de keuken de portefeuille en iPhone van een werkneemster af.

Verjaardag vieren

Volgens de procureur kwam het gezelschap achterstallig loon opeisen. Maar volgens de verdediging was er van een strafexpeditie geen sprake en kwamen de koppels enkel de verjaardag van W.A. vieren. “Toen ze het probleem rond het loon ter sprake brachten, ging de uitbater zelf als een briesende stier tekeer. Mijn cliënt heeft zich enkel verweerd”, pleitte de advocaat van W.A..

De vrouwen beweerden dat ze de werkneemster enkel wilden kalmeren omdat zij hysterisch was. De rechter achtte de feiten toch bewezen en veroordeelde W.A. tot 160 uur werkstraf. J.D. kreeg 100 uur werkstraf, K.V. en A.W. respectievelijk 80 en 100 uur. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.