Twee jaar cel gevraagd voor agressor (34) die vriendin met hoofd tegen muur slaat en daarna politie te lijf gaat

Foto ter illustratie. © Unsplash
Redactie KW

Een 34-jarige man uit De Panne heeft zich in de zomer van vorig jaar flink misdragen. Nadat hij dronken thuis kwam van zijn werk kwam het tot een discussie met zijn vriendin. Hij sloeg de vrouw zelfs met het hoofd tegen de muur. Daarna ging hij de opgekomen politie te lijf. Hij riskeert er twee jaar cel voor.

Op 6 augustus vorig jaar liep een verontrustend telefoontje binnen van de dochter van de vrouw uit De Panne. De vrouw had haar dochter om hulp gesmeekt nadat W.D. haar totaal buiten zinnen had aangevallen. “Hij was thuisgekomen van zijn werk en was onder invloed”, schetste de procureur. “Dat was niet de eerste keer en er ontstond een discussie. Daarbij werd W.D. verbaal en daarna fysiek agressief. Hij trok haar bij de haren, gaf haar een kopstoot en sloeg haar daarna met het hoofd tegen de muur. Hij bedreigde haar ook met de dood. Toen de politie na de noodoproep van de dochter ter plaatse kwam ging hij hen te lijf. Hij verwondde drie politiemensen, zette een mes tegen zijn eigen keel en dreigde het huis in brand te steken. Bij zijn arrestatie spuwde hij de politiemensen nog in het gezicht. Hij moest zelfs overmeesterd worden met een taser.” Er werd twee jaar cel gevraagd, eventueel deels met uitstel onder voorwaarden.

“Weekend inzetten”

De vriendin van de man, bij wie hij naar verluidt als een parasiet leeft en die doodsbang is van hem, stelde zich geen burgerlijke partij. De twee zijn immers weer verzoend en de vrouw kwam hem zelfs steunen in de zaal. Ze leven momenteel wel niet meer samen. Drie politiemensen stelden zich wel burgerlijke partij. “Een van hen kon zelfs twee weken niet werken”, sprak hun advocaat. “Een ander heeft nog steeds last van de duim. Het is goed dat een krachtig signaal gevraagd werd door het parket. Wij vragen voor elk 750 euro schadevergoeding.” Dat vond de advocaat van W.D. dan weer te hoog. “En uiteindelijk zijn de partijen weer verzoend. Het gebeurde nadat hij thuis van het werk kwam en met een collega iets was gaan drinken om het weekend in te zetten. Zowel hij als zijn vriendin zijn erg jaloers in de relatie.” Vonnis op 28 mei. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier