Tien maanden cel voor Brugse stalkster die uit rechtszaal werd gezet: “Ik ga je tanden één voor één uitkloppen”

© Unsplash
Redactie KW

Een 41-jarige Bruggelinge heeft van de rechter tien maanden effectieve celstraf gekregen voor belaging en bedreiging van haar ex. Opmerkelijk: A.K. werd tijdens het proces uit de zittingszaal gezet voor haar storend gedrag.

In juni 2021 vroeg de echtgenoot van A.K. na drie jaar huwelijk de scheiding aan. De vrouw kon dit niet verkroppen en begon haar ex voortdurend lastig te vallen. Op 2,5 maanden tijd stuurde ze het slachtoffer, dat in Gistel woont, meer dan 200 berichten. Ze schold de man ook uit via sociale media en mails. Ook de vader van haar ex stuurde ze dergelijke mails. In een van haar mails dreigde ze er zelfs mee de tanden van haar ex er één voor één uit te kloppen.

A.K. kampt met een zwaar drankprobleem en het openbaar ministerie wou tijdens het proces een voorwaardelijke straf vorderen zodat ze aan haar verslaving kan werken. Maar de vrouw stoorde de zitting voortdurend waarop ze uit de zaal werd gezet. De politie moest haar uiteindelijk zelfs bestuurlijk aanhouding. Hierdoor werd ze bij verstek berecht en kon A.K. zich niet akkoord verklaren met voorwaarden.

De beklaagde liep in het verleden al veertien veroordelingen, waaronder drie voor geweld en zeven voor dronken rijden. Ze kreeg ook al eens de gunst van de opschorting voor belaging. Aan haar ex moet ze nu 1.000 euro schadevergoeding betalen. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier