Stiefvader moet niet meer terug naar cel voor jarenlang misbruik stiefdochter

Redactie KW

Vier jaar cel, waarvan 1 jaar effectief. Dat is de straf die een 34-jarige man uit Ledegem van de rechter in Kortrijk heeft gekregen voor jarenlang seksueel misbruik van een tienerstiefdochter. Hij vloog tijdens het onderzoek al 4 maanden achter de tralies. Hij moet zich de komende jaren laten begeleiden en een schadevergoeding van 10.000 euro betalen.

Het begon in 2014 toen één van de stiefdochters 11 jaar was. De aanrakingen en aanrandingen gingen al snel over tot systematische verkrachtingen. Jarenlang, meer dan 140 keer. Tot het meisje 16 was. Op 10 juli 2020 vertrok er vanuit het CAW een melding naar de politie, het startsein voor het onderzoek. De man vloog in voorhechtenis. Nog vooraleer dat gebeurde, hield hij de oudste dochter een pistool boven het hoofd om te verhinderen dat ze naar de politie stapte. Of vroeg hen te liegen. Aanvankelijk verdedigden de meisjes hun stiefvader nog maar tijdens het onderzoek kwam de échte realiteit naar boven. “Ze is getekend voor het leven”, klonk het bij de advocaat die de belangen van het meisje verdedigde. “Zelfs toen ik hem eens op heterdaad betrapte, bleef hij ontkennen”, aldus de moeder van de meisjes. Samen met een nieuwe vriend verhuisde ze ondertussen naar Marokko.

Het seksueel misbruik van de oudste stiefdochter gaf de man toe. Tijdens zijn verhoren verklaarde hij dat het meisje hem uitdaagde en soms zelfs naakt rondliep. “Maar hij had beter moeten weten”, nuanceerde zijn advocaat die verklaringen. “Na zijn vrijlating leefde hij de opgelegde voorwaarden perfect na. Hij is vrachtwagenchauffeur en probeert zijn leven opnieuw op de rails te krijgen.” Hij moet ook een boete van 2.400 euro betalen en mag 8 jaar lang niet deelnemen aan activiteiten met minderjarigen. (LSi)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten