Stalker bedreigt slachtoffer met de dood

©Vadym Drobot iStock
©Vadym Drobot iStock
Laurens Kindt

Een 22-jarige man uit Harelbeke zal zich binnenkort voor de rechter mogen verantwoorden voor het lastigvallen van een meisje op sociale media. T.D. eiste seks voor geld en bedreigde het slachtoffer met de dood.

“Het begon met een onschuldig berichtje. Ik zag er geen kwaad in en antwoordde”, vertelt Merel D. (20) uit Roeselare. Maar al snel veranderden de berichtjes van Thorben D. op sociale media van toon. “Hij stelde voor om op date te gaan. Toen ik hem duidelijk maakte dat ik een vriend had en dit niet wou, begon hij lastig te doen. Ik blokkeerde hem, maar hij maakte een nieuw profiel aan en bleef maar aandringen. Hij eiste seks voor geld en werd kwaad toen ik daar niet op wou ingaan. In januari ben ik naar de politie in Roeselare gestapt”, zegt de jongedame. Omdat ook dat Thorben D. niet op andere gedachten bracht, deed Merel D. op Twitter en Facebook een oproep. “Ik wilde weten of er nog andere meisjes door hem lastig gevallen werden. Dat bleek het geval. Ik viel achterover van alle berichtjes die ik kreeg van andere meisjes, soms zelfs minderjarigen.

Rechtbank

Thorben D. kon de oproep van Merel niet pruimen. “Hij bedreigde me gisteren (dinsdag, LK) nog met de dood. Hij zei ook dat hij zelfmoord zou plegen en mij in zijn afscheidsbrief zou zetten. Die gast is ziek en moet gestopt worden”, zegt Merel. Thorben D. stapte zelf ook naar de politie en diende klacht in wegens laster, omwille van de oproep die Merel D. op sociale media deed. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk, heeft ondertussen de zaak in handen genomen. “Bij ons is de man gekend voor één dossier met één meerderjarig slachtoffer. Hij zal een dagvaarding krijgen”, zegt woordvoerder Tom Janssens.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.