Rechtbank Ieper: 12 maanden voorwaardelijke celstraf na serieuze schermutseling tussen partners

Christophe Maertens
Christophe Maertens Medewerker KW

“Gebruik jullie verstand, niet alleen voor jezelf maar ook voor jullie kind.” Die raad kreeg een gewezen koppel van de Ieperse rechter mee nadat het tot een ernstige schermutseling kwam tussen beide. Y.M. kreeg 12 maanden cel met uitstel, zijn gewezen partner opschorting van straf.

Een man en een vrouw verschenen voor de rechter in Ieper nadat de twee het in hun relatie niet meer konden vinden met elkaar en dat blijkbaar gepaard ging met nogal wat agressie. Op een bepaald moment liep het serieus uit de hand en moest de politie tussenbeide komen.

Luchtdrukgeweer en mes

Het koppel had die avond ruzie, waarbij de man zijn luchtdrukgeweer zou hebben vastgenomen, terwijl de vrouw een mes in haar handen nam. Tijdens de schermutseling liepen beiden verwondingen op. Op dat moment stond de relatie blijkbaar al een tijdje onder spanning. Volgens de raadsman van de vrouw waren er daarvoor al minstens 25 incidenten geweest.

“Mensen maken soms ruzie, maar moet men daarom slaan?”, vroeg de advocaat van de vrouw zich af. “Mijn cliënte verdedigde zich enkel tegen haar heel agressieve partner.”

Nieuwe relatie

“Dit had nooit mogen gebeuren, maar ik tref geen schuld”, aldus Y.W., die ontkende zijn geweer te hebben vastgenomen op de bewuste avond. Ondertussen zijn de twee beklaagden, die samen een kind hebben, uit elkaar en hebben ze beiden een andere relatie. Y.W. werd voor de feiten veroordeeld tot 12 maanden cel met voorwaarden, de vrouw werd op een aantal punten vrijgesproken en kreeg daarnaast opschorting van straf.

(CM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.