Per ongeluk of met opzet zwemster aangeraakt onder water? Veertiger terecht voor aanranding in zwembad

© Unsplash
Redactie KW

“Telkens hij mij in het baantje passeerde, raakte hij me aan.” Een zwemster in het zwembad van Wevelgem was er stellig van overtuigd dat een 46-jarige man uit Wevelgem perverte bedoelingen had toen hij in april 2023 baantjes trok. De man riskeert 1 jaar cel.

Zowel het slachtoffer als Jeremy V. waren op 25 april 2023 in het openbaar zwembad in Wevelgem aanwezig. “Er was plaats genoeg, ook in het baantje naast het slachtoffer”, aldus de openbare aanklager. “Toch schoof hij op naar haar baantje en telkens hij kruiste, raakte hij haar aan.” Het slachtoffer voelde zich ongemakkelijk en deed aangifte bij de politie en de redder.

V. kon wat later in het Wevelgemse stadspark gevonden worden. In zijn rugzak zaten heel wat seksspeeltjes. Op zijn gsm stond een filmpje waarop te zien was dat hij zich in een pashokje van het zwembad bevredigde. Voor eerdere aanrandingen liep hij in 2015 al een straf op. Hij daagde niet op voor zijn proces in Kortrijk. In zijn verklaring bij de politie hield hij het op onopzettelijke aanrakingen in het zwembad. Vonnis op 16 april. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier