Paranoïde man dringt woning Brugs gezin binnen en begint vader te wurgen voor ogen kinderen

Redactie KW

Het parket vraagt de internering van een 33-jarige man die de woning van een Brugs gezin binnendrong en de vader zonder aanwijsbare reden begon te wurgen voor de ogen van zijn drie kinderen. B.L. loste zelf zijn greep en sloeg op de vlucht. “Wij leven sindsdien in angst”, getuigde het slachtoffer in de Brugse rechtbank.

Op 16 mei vorig jaar zat het gezin rond 19.30 uur rustig in de zetel toen er plots aan de voordeur werd gebeld. De vader deed open en werd meteen aangevallen door een voor hem totaal onbekende man. De 33-jarige B.L. greep zijn verbouwereerde slachtoffer bij de keel en begon hem te wurgen voor de ogen van zijn doodsbange vrouw en drie kinderen, tussen de vijf en dertien jaar oud. De Bruggeling loste uiteindelijk spontaan zijn greep. “Je hebt geluk dat ik je niet heb vermoord”, siste hij en ging er weer vandoor. De politie kon hem niet veel later in de buurt arresteren.

Wat B.L. juist bezield heeft is tot op heden niet duidelijk. De man bracht donderdag een warrig verhaal tijdens zijn proces in de Brugse rechtbank. Naar eigen zeggen probeerde het slachtoffer hem in 1997 als tienjarig kind te verkrachten. De vader was toen zelf amper acht jaar oud. Onderzoek wees uit dat de twee als kind in elkaars buurt woonden en er sprake zou geweest zijn van pesterijen. Maar over de zogezegde zedenfeiten is niets bekend.

Volgens de gerechtspsychiater kampt B.L. met paranoïde psychoses en hoort hij thuis in een instelling. Het parket drong dan ook aan op de internering. De verdediging verzette zich daar niet tegen. Het gezin stelde zich burgerlijke partij in de zaak en eist een schadevergoeding van in totaal 2.000 euro. “Wij leven sinds die feiten in angst”, getuigde de vader. “Telkens de bel gaat, slaat ons hart over.” Volgens de advocaat van het gezin, Koen Stubbe, hebben de kinderen nog steeds schrik dat L. aan hun woning zal opduiken. “Het jongste maakt zelfs tekeningen over monsters die papa kwamen dood doen ”, pleitte hij. De uitspraak volgt op 6 mei. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.