Man uit Oudenburg riskeert twee jaar cel voor slagen aan Bruggeling die tegen zijn auto reed

Redactie KW

Een 35-jarige man uit Oudenburg riskeert twee jaar cel voor opzettelijke slagen en verwondingen aan een Bruggeling die in beschonken toestand tegen zijn geparkeerde auto was gereden. Het slachtoffer liep daarbij een hersenbloeding op en moest zijn broodjeszaak overlaten.

Op 25 november 2017 belandde een Bruggeling in het ziekenhuis met een hersenbloeding en meerdere breuken in het gezicht. De man, die toen nog een broodjeszaak runde in Koolkerke, was op terugweg van een voetbalwedstrijd met zijn wagen tegen een geparkeerde Opel geknald langs de Brugse Steenweg.

Deskundige

Toen hij wakker werd in het ziekenhuis kon hij zich niet meer herinneren wat er precies gebeurd was na het ongeval. “Hij dacht aanvankelijk dat zijn verwondingen veroorzaakt waren door het ongeval”, pleitte advocaat Lawrence Taillaert. “Maar een deskundige oordeelde dat dat niet mogelijk was en dat de verwondingen het gevolg waren van slagen.”

Het slachtoffer diende een klacht in en twee jaar later kon B.K. (35) uit Oudenburg uiteindelijk als verdachte geïdentificeerd worden. De man was op het moment van de feiten op bezoek bij een vriend en had zich voor de deur geparkeerd. “Getuigen zagen hem na het ongeval als een losgeslagen hond op mijn cliënt vliegen”, vervolgde Taillaert. “Hij bleef slaan tot mijn cliënt roerloos op de grond bleef liggen.”

Broodjeszaak

B.K. ontkent de aantijgingen met klem. Volgens zijn advocaat kan niet uitgesloten worden dat de verwondingen veroorzaakt werden door het ongeval. “Toen de politie destijds arriveerde maakte trouwens niemand melding van een vechtpartij”, pleitte meester Jorn Verminck.

Het slachtoffer had op het moment van de feiten 1,75 promille alcohol in het bloed. Voor het ongeval verscheen hij eerder al voor de politierechtbank. Volgens zijn advocaat moest hij door het ongeval zijn broodjeszaak overlaten. De uitspraak volgt op 3 december. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.