Man staat terecht voor klappen aan partner en stiefzoon: “Vroeg al 6 jaar om mijn woning te verlaten”

Redactie KW

“Zes jaar lang leefde hij op een kruitvat, zonder dat zijn lont vuur vatte, tot…” Een 42-jarige man uit Kortrijk moest zich voor de Kortrijkse strafrechter verantwoorden voor klappen aan zijn partner en haar zoon. “Ik vroeg al die tijd om mijn woning te verlaten, maar ze wou niet.”

In 2018 kreeg Bram S. samen met zijn partner hun tweede kindje. “Het sein voor haar om niets meer te doen in het huishouden en niet meer te gaan werken”, klonk het bij advocaat Thomas Vandemeulebroucke in naam van S. “Ook van samen slapen was geen sprake meer. Terwijl hij hard zijn best deed en ging werken. Dat frustreerde en leidde al 6 jaar tot spanningen.”

Op 11 december 2023 vatte de lont van het kruitvat vuur, toen hij op een vrije dag door zijn partner werd gewekt om de kinderen naar school te voeren. Hij duwde haar in de zetel en gaf haar zoon – zijn stiefzoon – een klap op de neus toen hij haar wou verdedigen. “Hij moest plots van de onderzoeksrechter zijn eigen woning verlaten, terwijl hij al 6 jaar aan haar had gevraagd om dat te doen”, aldus Vandemeulebroucke. “Kan je je dat inbeelden?” Hij vroeg de rechter begrip en geen straf uit te spreken. S. toonde zich wel bereid enkele voorwaarden na te leven. De stiefzoon liep door de klappen een neusbreuk op en vroeg, net als zijn moeder, een schadevergoeding. Vonnis op 10 april. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier