Man slaat vrouw in fitness: “Heb me enkel losgetrokken”

Redactie KW

Een 22-jarige man van Iraakse origine wil in beroep vrijgesproken worden. Hij ontkent met klem dat hij een vrouw in de fitness met beide vuisten heeft geslagen.

In volle corona-periode – januari 2021– stapte A.A. een fitnesszaak binnen in Oostende. Hij bleek niet in orde te zijn met zijn covid-pas, maar negeerde de orders van de opzichtster. Toen die hem tegenhield door aan zijn rugzak te trekken, keerde de man zich om en sloeg hij met zijn twee volle vuisten om de twee sleutelbenen van de vrouw. Daarna ging hij rustig verder, deed zijn mondmasker af tot omstaanders hem aanspraken. Even later arriveerde de politie en zette de man buiten.

Werkonbekwaam

De vrouw was meer dan vier maanden werkonbekwaam en de man werd vervolgd voor slagen en verwondingen. Hij kreeg opschorting van straf, maar ging toch in beroep. “Hij heeft zich enkel losgetrokken toen zij hem aan de arm trok. Dus van slagen is geenszins sprake”, pleitte zijn advocaat die voor de vrijspraak gaat. Maar de procureur-generaal is het er niet mee eens.

“Je moet niet discuteren, want je bent niet in orde met je covid-pas. Zo doen we dat hier in België. Maar nee, je bent een ‘goestendoender’ die gewoon altijd zijn goesting wil doen. Je hebt die vrouw gewoon opzij gezet, omdat jij wou sporten.” Omdat de man – sinds kort heeft hij de Belgische nationaliteit – nog een blanco strafblad heeft, is hij wel akkoord met een werkstraf. A.A. blijft er echter bij dat hij de vrouw niet geslagen heeft, maar zich enkel heeft losgetrokken. Uitspraak op 8 mei. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier