Man rijdt stiefzoon van de weg omdat hij te laat thuis komt: 18 maanden cel gevraagd

Redactie KW

Een 46-jarige man uit Wervik reed zijn stiefzoon opzettelijk van zijn bromfiets omdat die niet op tijd thuiskwam. Bij een later incident deelde hij ook een kopstoot uit aan de moeder van de jongeman. Het parket vorderde anderhalf jaar cel voor de man.

Op 1 mei 2022 moest de volwassen stiefzoon van de beklaagde R.C. volgens de afspraak om 20.30 uur thuis zijn. De jongeman hield zich daar echter niet aan waardoor C. hem ging zoeken. In de Ieperstraat kruiste hij zijn stiefzoon op zijn bromfiets. De man maakte een bruusk manoeuvre met zijn handrem en het kwam tot een aanrijding.

Het slachtoffer viel van zijn bromfiets en belandde in de struiken. Nadien kreeg de jongeman nog een vuistslag op zijn helm en duwde C. hem terug op de grond.

“Ik wou hem gewoon duidelijk maken dat het niet meer verder kon op die manier”, zei C. zelf in de rechtbank. “Ik weet dat ik dingen gedaan heb die ik niet mocht doen. Ik word intussen behandeld voor autisme.”

Regels

De advocaat van C. wees naar een persoonlijkheidsonderzoek op zijn cliënt. “Regels zijn voor hem erg belangrijk, hij heeft een lage frustratiegrens en kan zijn impulsen moeilijk onderdrukken.”

Op 30 april 2023 was de relatie tussen C. en de moeder van zijn stiefzoon zo goed als afgelopen. Hij kwam die dag wat spullen ophalen maar er ontstond ruzie. C. gaf zijn ex daarbij een kopstoot en beet haar in de hals.

De slachtoffers waren aanwezig maar stelden zich geen burgerlijke partij, integendeel. Ze vroegen de rechter om C. een minimale straf op te leggen. Vonnis op 27 maart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier