Man ontslagen nadat hij collega aanrandde in slagerij van Delhaize in Diksmuide

Een andere collega was getuige van de feiten en kon het gedrag van R.D. tegenover de baas bevestigen. De vrouw is nog steeds fel onder de indruk en neemt slaapmedicatie. We vragen 2.500 euro schadevergoeding.” © JHET
Redactie KW

Een 27-jarige man uit Diksmuide riskeert 1 jaar cel met uitstel onder voorwaarden omdat hij zijn eigen collega aanrandde in de slagerij van de Delhaize in Diksmuide. Na de aanranding duwde hij de jongedame tegen de koelkast en vroeg: “heb je het graag wat ruwer?” De man kreeg prompt zijn ontslag.

De feiten dateren van 25 februari dit voorjaar en gebeurden in de Delhaize van Diksmuide. De 27-jarige R.D. leverde er vlees aan de slagerij van de supermarkt en was er op die manier ook werkzaam. Na een suggestief woordgrapje tijdens een liedje op de radio zocht hij toenadering tot een jongere dame die er ook werkte. “Eerst probeerde hij haar te verleiden met woorden, maar al snel zocht hij fysiek toenadering”, sprak de advocaat van het meisje.

“Hij wreef tot viermaal toe met zijn geslachtsdeel tegen het achterwerk van het meisje waardoor ze verstijfde van angst. Plots greep hij haar vast bij de keel, duwde ze tegen de koelkast en vroeg of ze het soms liever wat ruiger wil. Een andere collega was getuige van de feiten en kon het gedrag van R.D. tegenover de baas bevestigen. De vrouw is nog steeds fel onder de indruk en neemt slaapmedicatie. We vragen 2.500 euro schadevergoeding.”

Misplaatst machogedrag

Na de feiten kreeg R.D. zijn ontslag om dringende reden. Wegens aanranding van de eerbaarheid vroeg de procureur nu 1 jaar cel met uitstel onder voorwaarden. “Een cursus ‘omgaan met vrouwen’ volgen zou misschien aangewezen zijn”, werd geopperd. Volgens zijn advocaat bedoelde R.D. het allemaal zo niet. “Het was eerder misplaatst machogedrag dan echte aanranding maar dat wordt in deze tijdsgeest niet meer getolereerd. Met zijn ontslag kreeg hij al een echte straf. De man is nu papa geworden en erkent dat hij een grens overschreed. De opschorting lijkt hier op zijn plaats.” Vonnis op 25 november. (JH)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier