Man die agenten dreigt neer te schieten krijgt celstraf van drie maanden

Jonathan Folens
Jonathan Folens Medewerker KW

Een 31-jarige man krijgt drie maanden cel en 800 euro boete omdat hij bij een verkeerscontrole dreigde om de betrokken agenten neer te schieten. Ze krijgen elk 1.600 euro schadevergoeding. “Mijn cliënten nemen dit soort bedreigingen bijzonder ernstig”, zei advocaat Thomas Vandemeulebroucke voor de agenten.

De beklaagde L.K. (31) werd op tien februari vorig jaar uit het verkeer geplukt voor een controle. Op een parking in Izegem bleek de man geen geldige boorddocumenten bij te hebben waardoor de politie besloot om zijn auto te immobiliseren.

Dat was echter niet naar de zin van K. De man schold de agenten uit en herhaalde meermaals dat hij de volgende keer als hij de politie tegenkwam, niet zou stoppen maar zijn pistool zou bij hebben. De man beeldde daarbij met zijn hand ook een geweer uit en deed alsof hij op de agenten schoot.

“Het politieteam waar mijn cliënten deel van uitmaken, komt dagelijks in contact met de zwaarste criminelen zoals drugskoeriers en mensensmokkelaars”, zei meester Vandemeulebroucke. “Hun team werd al vaak beschoten tijdens het werk, ze nemen dit dan ook bijzonder ernstig.”

L.K. was niet aanwezig op het proces en werd bij verstek veroordeeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier