Jongeman krijgt 130 uur werkstraf voor brutale afpersing van dronken man in Blankenberge

Redactie KW

Een piepjonge Blankenbergenaar heeft in de Brugse rechtbank 130 uur werkstraf gekregen voor afpersing. Het parket had achttien maanden voorwaardelijke celstraf gevraagd.

Op 27 oktober 2019 spraken R.A. (20) en een minderjarige kompaan in het centrum van Blankenberge een dronken man aan. Ze vroegen zijn geld, maar omdat hij hen weigerde zijn portefeuille te geven duwden ze hem op de grond waarna ze hem schopten en sloegen. R.A. beweerde dat hij enkel tussenbeide was gekomen omdat zijn kompaan in een schermutseling verwikkeld was geraakt met het slachtoffer.

Diezelfde nacht zou R.A. ook nog geprobeerd hebben om een van zijn vrienden 55 euro af te persen. Dat betwistte hij echter met klem. “Hij heeft ook gebroken met die vriendenkring”, pleitte advocaat Jorn Verminck. De rechter sprak R.A. vrij voor de feiten ten aanzien van de vriend. Voor de afpersing van de dronken man stuurde Verminck met succes aan op een werkstraf.

R.A. kreeg in het verleden al eens werkstraf opgelegd voor zijn aandeel in een overval met een koevoet op een nachtwinkel in Blankenberge. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier