Italiaanse oom krijgt vijf jaar cel voor misbruik nichtje

Redactie KW

Een 60-jarige Italiaan is ook in beroep veroordeeld tot vijf jaar cel omdat hij zijn nichtje jarenlang misbruikte. De man kwam geregeld vanuit Italië op bezoek bij zijn familie in Roeselare en sliep dan op de kamer van zijn nichtje.

Het meisje is intussen 13 jaar maar werd al sinds ze in het derde leerjaar zat geregeld misbruikt door haar oom. Dat vertelde ze in oktober 2021 aan een leerkracht op school, die er later de politie bijhaalde. De oom van het meisje kwam door de jaren heen geregeld op bezoek en nam zijn nichtje soms ook mee naar het bos. Zowel daar als op de slaapkamer werd het meisje verschillende keren gedwongen tot seksuele handelingen met haar oom.

Die ontkende dat echter met klem. De oom meende dat er een complot gaande was. Maar de rechter in Kortrijk geloofde hem niet en veroordeelde hem tot vijf jaar effectieve celstraf. Toch ging hij in beroep om zijn onschuld uit te schreeuwen. Maar volgens het hof is er echter weinig redenen om te twijfelen aan de verklaringen van het meisje en het hof bevestigde dan ook de vijf jaar celstraf. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier