“Het is niet erg, want dit is mijn vrouw”: celstraf voor man die afranseling partner in Oostends park zwaar minimaliseerde

© Getty Images
Redactie KW

Een 32-jarige Algerijn heeft voor de Brugse rechtbank twaalf maanden effectieve celstraf gekregen voor partnergeweld. Abdel N. sloeg en schopte zijn vrouw in het Oostendse Leopoldpark een dubbele neusbreuk, maar zelf zag hij daar het probleem niet van in.

Abdel N. en zijn Franse vriendin waren al vier jaar samen toen het op 30 oktober 2022 zwaar misliep. Onder invloed van cocaïne sloeg de Algerijn, die illegaal in het land verblijft, de inboedel kort en klein van het appartement van zijn toen 27-jarige vriendin in Oostende. De vrouw verliet haar woning en wandelde richting Leopoldpark.

N. achtervolgde het slachtoffer tot aan het park. Daar gaf hij haar drie meppen in het gezicht en duwde haar vervolgens tegen de grond. Vervolgens schopte hij haar ook nog tegen het hoofd. “Het is niet erg, want dit is mijn vrouw”, riep hij naar een verbouwereerde getuige.

Het slachtoffer hield aan de feiten een dubbele neusbreuk over en zette een punt achter de relatie. Ze kreeg van de rechter 750 euro schadevergoeding toegekend. N. kwam niet opdagen voor zijn proces. In maart vorig jaar kreeg hij al eens twee jaar cel voor diefstal. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier