Godsdienstleraar terecht voor misbruik nichtje (9): “Voor het leven getekend”

Redactie KW

Een 59-jarige man uit Kortrijk riskeert 5 jaar cel voor seksueel misbruik van zijn 9-jarig nichtje. Volgens het meisje vergreep haar oom zich zowel in het Zuid-Franse Beausoleil als bij hem thuis in Kortrijk aan haar. De man is godsdienstleraar in het Franstalige onderwijs.

Het meisje was samen met haar gezin en het gezin van haar oom Vincent N. in de zomer van 2018 op reis in Zuid-Frankrijk. “We keken naar een film en plots betastte hij me, onder meer aan de borsten”, zo klonk de klacht van het meisje. “Ook bij hem thuis in Kortrijk gebeurde hetzelfde en drong hij met zijn vinger in mijn vagina.”

Aanvankelijk durfde het meisje tegen niemand iets te zeggen. Uiteindelijk vertelde ze toch iets aan een vriendin en ging de bal aan het rollen. Ondertussen was ook al gebleken dat Vincent N. als leraar godsdienst en moraalfilosofie in Wallonië flirterige conversaties onderhield met enkele van zijn leerlingen.

De man ontkent de beschuldigingen. “Die klachten zijn ingediend om mij schade toe te brengen tijdens mijn echtscheidingsprocedure”, aldus de man en zijn advocaat. “Ik zag of hoorde mijn zoon al sinds 2020 niet meer. Mijn ex nam hem mee naar Frankrijk.” Vonnis op 16 april. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier