Fikse celstraf voor Pittemnaar die wraak nam op aanrijder van dochter: “Zijn kind belandde vijf meter verder in een veld”

De vrouw (31) en dochter (7) van Alain Rooms (34) werden aangereden door een dronken bestuurder, die daarna vluchtmisdrijf pleegde. © GF
Redactie KW

In september vorig jaar drong een 35-jarige Pittemnaar de woning binnen van de man die zijn 7-jarige dochtertje aanreed en voor dood achterliet. A.R. verkocht de man enkele harde vuistslagen in het gezicht. Dat levert hem nu zelf een fikse celstraf op. 

Op 15 augustus zag A.R. hoe zijn partner en hun toen 7-jarige dochtertje door een wagen werden aangereden langs de Posterijlaan in Pittem. Het gezin was te voet op weg naar de manege. Het meisje liep een hersenschudding op, de vrouw een gebroken arm. De aanrijder pleegde na het ongeval vluchtmisdrijf, maar kon dankzij een getuige gevat worden. De man, een dichte buurman van A.R., bleek onder invloed van alcohol.

De beklaagde plaatste de naam en foto van de aanrijder op sociale media. Hij probeerde ook contact met hem op te nemen. “Mijn cliënt kreeg evenwel een sms van zijn buurman dat hij niet de dader was”, pleitte advocaat Joris Van Maele. “Daarna werd zijn nummer geblokkeerd. Dat viel hem bijzonder zwaar. Mijn cliënt zag immers hoe zijn kind vijf meter verder in een veld belandde. Ze bewoog niet meer. Zijn wereld stortte op dat moment in.”

Heft in eigen handen

In de nacht van 3 september 2023 besloot A.R. het heft in eigen handen te nemen. Onder invloed van alcohol trok hij rond 4.15 uur naar de woning van de aanrijder en stampte hij een glazen deur in. Vervolgens gaf hij de man, die lag te slapen, enkele harde vuistslagen in het gezicht. “Hij werd volledig bont en blauw geslagen”, schetste de procureur de feiten. “Zijn woning lag vol bloed en hij was vijf dagen arbeidsongeschikt.”

Amper een maand later ging R. op café in Pittem opnieuw door het lint. Na een opmerking over zijn flirtgedrag gaf hij de uitbater een vuistslag in het gezicht. Volgens de procureur liep R. al meerdere veroordelingen op voor geweld. “Hij kampt met een agressie- en alcoholprobleem.” Meester Van Maele drong aan op een voorwaardelijke straf. “Mijn cliënt drinkt geen alcohol meer en volgt sessies therapeutisch boksen.”

Fikse celstraf

De rechtbank legde R. vrijdag twintig maanden effectieve celstraf op. In een ander dossier vroeg de procureur nog eens acht maanden voorwaardelijk. In november vorig jaar raakte R. immers betrokken in een knokpartij in feestzaal Colisee in Blankenberge. Hij zou daar een man uit het niets een vuistslag in het gezicht hebben gegeven. Maar dat ontkent hij met klem. “Alaintje moet duidelijk hangen”, besloot meester Van Maele. De uitspraak volgt op 15 november. (AFr)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier