“Een zeer agressief persoon”: twintiger riskeert half jaar cel voor caféruzies

© Getty Images
Redactie KW

Een 27-jarige man uit Harelbeke was betrokken bij drie afzonderlijke vechtpartijen, telkens in de vroege uurtjes van een avondje uit. Hij riskeert zes maanden cel en 800 euro boete. “De beklaagde is een zeer agressief persoon”, vond de procureur.

A.L. werd al eerder veroordeeld voor gewelddadige feiten en stond nog onder voorwaarden toen hij op 23 april 2022 ruzie kreeg bij een café in de Kortrijkse stationsbuurt. Hij deelde er meerdere vuistslagen uit aan een minderjarige, iets waar het parket zwaar aan tilde. “Hij is een hele grote mens, ik weet niet waar hij denkt dat hij mee bezig is als hij een minderjarige slaat.”

Zachtaardig

Een maand na het eerste incident raakte A.L. opnieuw betrokken bij een caféruzie in ’t Straatje in Kortrijk. Meerdere omstaanders moesten tussenkomen om hem te bedaren. Bijna identieke feiten deden zich later nogmaals voor in Waregem. Deze keer wilde L. na de vechtpartij ondanks zijn dronken toestand nog met de wagen vertrekken. Toen mensen hem wilden tegenhouden, kwam het weer tot een gevecht.

“Als er alcohol in het spel is, dan wordt het moeilijk voor mijn cliënt”, zei de advocaat van L. “Anders is hij heel zachtaardig.”

“Ik heb er veel spijt van”, zei L. zelf. “Ik ga nu al een tijdje niet meer uit. Ik kom op een leeftijd dat ik een stap vooruit wil zetten.” Vonnis op 27 mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier