Duw op carnaval in Veldegem levert fikse werkstraf op: “Alles berustte op een misverstand”

Foto ter illustratie. © Unsplash
Redactie KW

Een 28-jarige Torhoutenaar heeft voor de Brugse rechtbank 85 uur werkstraf gekregen voor opzettelijke slagen en verwondingen.

Op 19 maart vorig jaar was beklaagde J.D. aanwezig op het carnavalsfeest in Veldegem. Op een bepaald moment gaf hij vanuit het niets een fikse duw aan een 37-jarige Zedelgemnaar, die ten val kwam en verwondingen opliep aan zijn schouders en gezicht. Hij was hierdoor een drietal weken werkonbekwaam.

Tijdens zijn verhoor verklaarde J.D. dat hij dacht dat het slachtoffer ruzie aan het zoeken was met een vriend. In werkelijkheid ging het evenwel enkel om wat geplaag. “Alles berustte op een misverstand”, stelde de beklaagde op zijn proces. Hij bood zijn excuses aan bij het slachtoffer en toonde zich bereid de schade te vergoeden.

J.D. liep in het verleden al een zevental veroordelingen op, waarvan vijf voor verkeersinbreuken en een voor geweld. Als hij zijn werkstraf niet correct uitvoert zal die worden omgezet in tien maanden cel. Aan het slachtoffer moet J.D. 500 euro schadevergoeding betalen. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier