Dronken Pool met bijl jaagt Oekraïners stuipen op het lijf op camping ’t Klein Strand in Jabbeke: “Hij dacht dat het Russen waren”

Foto ter illustratie. © Unsplash
Redactie KW

Gewapend met een bijl en een luchtdrukgeweer bestormde Radoslaw K. (41) twee jaar geleden een caravan op camping ’t Klein Strand in Jabbeke. Hij meende er enkele Russen een lesje te leren, maar dat bleek een pijnlijke vergissing. Zijn overmatig drankverbruik was daar niet vreemd aan.

Op 22 mei 2022 snelde de politie naar camping ’t Klein Strand in Jabbeke. Een stomdronken man, Radoslaw K. (41), was er in ontbloot bovenlijf op de deur van een caravan aan het beuken. De Pool had een bijl en een luchtdrukpistool in de hand. “Hij was zodanig buiten zijn zinnen dat de hulpdiensten hem een kalmeermiddel moesten inspuiten”, verduidelijkte procureur Jochen van Aalst vrijdag in de Brugse strafrechtbank.

Uit zijn verklaringen bleek dat K. de ‘Russen’ in de caravan een lesje wou leren. De oorlog tussen Rusland en Oekraïne was toen al drie maanden aan de gang. Klein probleem: in de caravan zaten geen Russen, maar vijf Oekraïners. Dat had de Pool evenwel niet door. Nu riskeert hij zes maanden cel voor beschadigingen en verboden wapendracht.

Zatte avond

De verdediging stelde een werkstraf voor. “De feiten speelden zich af op een zatte avond”, pleitte meester Alexander Verstraete. “Mijn cliënt was ervan overtuigd dat de slachtoffers Russen waren. Het was evenwel nooit zijn bedoeling om personen te bedreigen. Hij wou gewoon zijn woede koelen op de caravan.”

De rechtbank doet uitspraak op 5 april. (AFr)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier