Dokter in ziekenhuis geschopt tijdens weekendje aan zee: piepjonge Oostendenaars riskeren celstraf met uitstel

Redactie KW

Een gezellig weekendje aan zee eindigde voor een 28-jarige dokter uit het Oost-Vlaamse Mariakerke in het ziekenhuis. Op de Albert I Promenade in Oostende werd de twintiger in elkaar geschopt door een groepje jongeren. Twee jonge daders riskeren nu tot twee jaar cel met uitstel.

Op 25 juni 2022 keerde het slachtoffer samen met enkele vrienden huiswaarts na een nachtje stappen in Oostende. Op weg naar hun vakantiewoning – ze waren op weekend – werden de Oost-Vlamingen ter hoogte van de Albert I Promenade achtervolgd door een groepje jongeren. Zonder aanwijsbare reden kreeg iemand van het gezelschap een duw, waarop de poppen aan het dansen gingen.

Het kwam tot een knokpartij waarbij een 28-jarige man uit Mariakerke bij Gent meerdere slagen en schoppen moest incasseren. Het slachtoffer, een dokter, liep daarbij een neusbreuk en tandschade op. Zijn advocate vroeg 5.000 euro voorlopige schadevergoeding. “Hij kan nog altijd niet goed door de neus ademen”, pleitte ze. “Ook zijn reukvermogen is aangetast. Dit was een schoolvoorbeeld van zinloos geweld.” Ook een vriend van de man kreeg klappen, maar raakte niet gewond.

Toen de politie ter plaatse kwam stoven de daders uiteen. De politie kon drie verdachten oppakken en twee van hen werden voor de Brugse rechtbank gedaagd. Oostendenaar N.V. (21) gaf toe dat hij een schop uitdeelde en riskeert tien maanden celstraf met uitstel. Volgens de jongeman ging de meeste agressie uit van zijn Oostendse medebeklaagde K.C. (20). “Hij was opgefokt en uit op vechten”, citeerde procureur Jochen van Aalst uit zijn verhoor.

Voor K.C., die net als zijn kompaan nog een blanco strafblad heeft, vroeg de procureur twee jaar cel met uitstel. “Hij zal moeten leren leven met een strafregister”, besloot van Aalst. Ondanks duidelijke camerabeelden draaide K.C. de rollen om. “Zij kwamen op mij af en ik heb mij enkel verdedigd”, klonk het weinig overtuigend. “Ik was helemaal niet opgefokt.” De zaak wordt op 5 april verdergezet. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier