Dertiger bedreigt politie nadat hij betrapt wordt op patsergedrag in auto van vriendin

Redactie KW

De 34-jarige A.D. uit Kortrijk hoopte bij een politiecontrole eind vorig jaar op de gunst van een agent die hij uit de verte kende. Toen die echter professioneel bleef, ging D. door het lint. Hij bedreigde de agent en beschadigde de wagen van het werk van zijn vrouw waar hij mee reed. Hij riskeert tien maanden cel en 800 euro boete.

In de nacht van 30 op 31 december vorig jaar was A.D. onderweg met de Mercedes van de werkgever van zijn vrouw. Hij had naar eigen zeggen ruzie gehad thuis en enkele glazen gedronken. De vrouw wist niet dat D. er met haar wagen vandoor was.

“De beklaagde viel op door zijn patsergedrag in het verkeer en werd gecontroleerd voor verkeersinbreuken”, zei de procureur. “Hij vroeg de inspecteur om hem gewoon te voet naar huis te laten gaan. Toen die daar niet op in ging, insinueerde de beklaagde dat hij al een collega had neergestoken en dat de inspecteur hetzelfde lot zou onder gaan. Hij zei dat hij tot alles in staat was, snel aan een wapen kon geraken en vroeg of de inspecteur een gezin had.”

Uit frustratie sloeg de man met zijn blote hand een deuk in de Mercedes en ook de achterruit moest eraan geloven. “Ik was toen mezelf niet”, zei hij op het proces. “Ik besef dat mijn gedrag niet kon, ik wil een voorbeeld zijn voor mijn kinderen.”

De rechter laat onderzoeken welke voorwaarden de man kan naleven. Wordt vervolgd op 8 mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier