Celstraffen geëist nadat halloweentocht voor zussen eindigt in echte horroravond: “Zelfs onze kindjes kregen klappen met een sleutelbos”

© Unsplash
Redactie KW

Twee zussen en hun kinderen beleefden na een Halloweenparade nog een échte horroravond toen een ex onverwacht opdook en hen aanviel. “Ook onze kinderen, nota bene twee van zijn eigen zoontjes, waren getuige én kregen klappen van een sleutelbos van hem en een vrouw”, deden de zussen het verhaal. De ex in kwestie ontkent alles.

Het was een prachtige Halloweenstoet op 31 oktober 2022 in Koksijde. In die mate zelfs dat een van de twee zussen D. die in het binnenland woont, bij haar zus in Veurne kwam overnachten na het spektakel. Samen hadden de zussen met hun kinderen, én de nieuwe partner van een van hen, de stoet bijgewoond. Ook aanwezig: de 35-jarige J.S., de ex van een van de zussen en een zelfverklaarde racist. Om die redenen had zijn ex hem niet verteld dat ze al een jaar samen was met een man van vreemde origine. Maar na de stoet bleek J.S. hen thuis op te wachten.

Kinderen geslagen

“Toen ze de oprit met hun twee auto’s kwamen opgereden zagen ze J.S. hen vanuit hun achtertuin toestormen”, klonk het. “Hij deelde onmiddellijk een vuistslag uit aan de nieuwe vriend en sprak duidelijk racistische taal. Hij had zijn ex eerder al een ‘moslimhoer’ genoemd. J.S. was vergezeld van F.G. (56) en samen deelden ze flinke klappen uit. Ook de kinderen moesten er aan geloven, waaronder zijn twee eigen zoontjes nota bene. Die kregen zelfs klappen met een sleutelbos op het hoofd. Ze hebben een enorm trauma en willen hun papa niet meer zien. Het ergste is dat hij alles staalhard blijft ontkennen.” Een van de zussen liep bij de feiten zelfs een gebroken kaak en twee kapotte tanden op.

Zelf aangereden

De procureur vorderde voor J.S. 18 maanden cel en 1.600 euro boete en voor F.G. vier maanden cel en 800 euro. Hij blijft alles evenwel ontkennen. “Hun verhaal is enorm opgeblazen en gefantaseerd, om hun zin te krijgen bij de familierechter”, sprak hun advocaat. “De waarheid is dat J.S. daar enkel was omdat hun hond was weggelopen en hij die terug bracht. Er ontstond een discussie met de nieuwe vriend omdat hij de zoontjes in de auto had gezet zonder gordel. Daarbij maakte die vriend manoeuvres met zijn auto en reed daarbij de zussen zelf aan. Dat hebben ze zelf verklaard bij hun oproep aan de hulpdiensten.” Er werd een vrijspraak gevraagd. Vonnis op 26 april. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier