Bruggeling die fietser bewust aanreed met wagen krijgt achttien maanden cel

Redactie KW

Een 23-jarige Bruggeling heeft in de Brugse rechtbank achttien maanden effectieve celstraf gekregen omdat hij een fietser bewust aanreed met zijn wagen.

Op 29 november vorig jaar waren passanten er getuige van hoe J.T. in de Laconiastraat in Sint-Pieters met zijn Volkswagen Polo een fietser achtervolgde en omver probeerde te rijden. Hij reed zijn slachtoffer klem en ging hem te lijf met iets dat leek op een matrak. Volgens de getuigen sneed T. zijn slachtoffer nog een tweede keer de pas af en zwaaide hij toen dreigend met een keukenmes. De aanrijding zelf zagen ze niet, maar fietser stond verderop wel aan de kant met een kapot achterwiel.

Op basis van de nummerplaat kon de politie J.T. (23) identificeren. In zijn wagen werd naast een keukenmes ook een zakje cocaïne en ruim 30 gram cannabis aangetroffen. “Dit is het Wilde Westen niet”, sneerde de procureur. De beklaagde ontkende met klem dat hij de fiets aanreed. “Hij is uitgestapt en heeft op het wiel gestampt”, stelde zijn advocaat.

Volgens de verdediging stal het slachtoffer ooit 400 euro van J.T. “Toen hij hem die avond tegenkwam ging hij hem achterna. Maar hij heeft hem niet geslagen. Dat mes gebruikt hij om ’s middags te eten. Hij werkt namelijk in de bouw”.

De rechter achtte alle feiten evenwel bewezen. J.T., die eerder al veroordelingen opliep voor slagen en weerspannigheid, moet nu aan zijn slachtoffer 300 euro schadevergoeding betalen.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.