Beticht van verkrachting en aanranding van ex, maar jongeman ontkent alles: “Ze is ongeloofwaardig”

De beklaagde stuurde voortdurend berichtjes. © Unsplash
Redactie KW

Twee jaar cel, waarvan de voorhechtenis effectief. Voor Omid S. (25) uit Kortrijk staat er veel op het spel. Maandagmorgen moest hij zich verantwoorden van feiten van verkrachting en aanranding van zijn ex. Hij vroeg echter de vrijspraak, want alles zou berust zijn op leugens.

Terwijl haar advocate het relaas deed over hetgeen haar cliënte is aangedaan, rolden de tranen over haar wangen. Twee keer seks tegen haar wil, tien keer ongewenste aanrakingen. “Terwijl zij huilde, zat hij met zijn hand in haar broek. Hij filmde alles. Waarom? Om aan haar vader te tonen”, pleitte Julie Vandenbogaerde onder meer.

De jonge vrouw leerde Omid S. kennen in het asielcentrum. Zij deed er stage, hij werkte er vrijwillig als docent Nederlands. Het kwam tot een relatie, ook met seksuele betrekkingen. Tot die op de klippen liep. De 25-jarige man begon haar daarna te belagen. “Hij dreigde zelfmoord te plegen met pillen en zou ook haar ouders benaderen, die niets van de relatie afwisten”, aldus haar raadsvrouw.

Het Openbaar Ministerie wees ook op de voortdurende berichten en telefoontjes. Wanneer ze niet antwoordde zou hij langs haar huis passeren. De procureur vroeg eerder een celstraf van twee jaar, waarvan de voorhechtenis effectief, een boete van 800 euro en een contactverbod – wat ook de expliciete vraag is van het slachtoffer.

Vrijspraak

De advocaat van de man vroeg echter de vrijspraak. Hij wees op het feit dat na het stuklopen van de relatie er nog zeker 15 keer werd afgesproken. “Haar verklaringen zijn tegenstrijdig en ongeloofwaardig. Ze had seks voor het huwelijk en dat mocht niet van haar ouders, daarover gaat het.”

Hij wees op het feit dat zijn cliënt gekraakt is door de klacht. Ook de vrouw nam het woord. “Ik wil gewoon dat het stopt en dat hij het toegeeft. Hij heeft geen enkel schuldbesef”, vertelde ze in tranen. Vonnis op 25 maart. (JDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier