Gevel van Vlaams Belanger in Koksijde beklad

Door de tropische temperaturen dit weekend kon Bernard Lingier in Koksijde de slaap niet goed vatten. Rond 05.30u zaterdagochtend stond hij op en meende hij ongewone geluiden te horen. Tot zijn ontzetting merkte hij dat vandalen zijn gevel hadden beklad…

Bernard Lingier voor zijn bekladde woning. © MVQ

Aanleiding daartoe waren ongetwijfeld de verkiezingsaffiches die nog altijd op zijn rolluiken hangen en de vlag met de Vlaamse Leeuw aan zijn huis. Bernard steekt zijn sympathie voor Vlaams Belang niet onder stoelen of banken en stond in oktober op de derde plaats van de verkiezingslijst voor Vlaams Belang in Koksijde, waar hij 99 voorkeurstemmen kreeg.

Op de rolluiken van het huis prijken 6 affiches van Vlaams Belangers die zich kandidaat stelden bij de verkiezingen in mei. De gezichten van voorzitter Tom Van Grieken, de West-Vlaamse verkiezingskandidaten Kurt Ravyts, Reinilde Van Cleemput, Wouter Vermeersch en Stefaan Sintobin moesten het ontgelden. Alleen Herman Vandenberghe kwam ongehavend uit de strijd, misschien omdat de vandalen zich snel uit de voeten moesten maken? “Dit is de eerste keer dat ik zoiets meemaak”, zegt Bernard. “Nooit ben ik lastiggevallen door mijn buren, en ook aan de campagnefietsen die hier wekenlang hebben gestaan, is nooit geraakt. Ik heb ze intussen verkocht.”

Opschriften als ‘Stop Nazi’ en ‘ANTIFA Luik’ doen vermoeden dat de haatreactie uit extreemlinkse middens komt. Politiezone Westkust kwam ter plaatse voor de vaststelling en maakte een proces-verbaal op, maar wil zich hierover niet uitspreken. Wel is er een onderzoek gestart naar de mogelijke daders.

(MVQ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.