Politie kan groep online oplichters die rekeningen plundert oprollen

© Pixabay
Redactie KW

Door speurwerk van de diensten interventie, wijk Lichtervelde en recherche van de politiezone Regio Tielt in samenwerking met PZ Vlaamse Ardennen en de wegpolitie kon een groep verdachten van online oplichting opgerold worden. Drie meerderjarige verdachten werden aangehouden door de onderzoeksrechter, de minderjarige verschijnt voor de jeugdrechter.

De daders pleegden zogenaamde ‘bank aan huis’-oplichtingen. De verdachten hadden zich schuldig gemaakt aan verschillende feiten in Lichtervelde, maar ondertussen ook in Oudenaarde.

“Oplichters doen zich voor als een medewerker van je bank en bellen je op om je bijvoorbeeld te waarschuwen voor verdachte transacties die zouden uitgevoerd zijn met jouw bankkaart”, legt de politie het fenomeen uit.

Rekeningen geplunderd

“Tijdens het gesprek stellen ze voor om bij je thuis te komen om samen het probleem op te lossen. Kort nadien komt een valse bankmedewerker aan huis en vraagt naar je betaalkaarten, persoonlijke codes e.d., waarna ze alles in handen hebben om al je rekeningen te plunderen.”

“Denk eraan: bankmedewerkers zullen nooit naar jouw persoonlijke codes vragen. Ze komen ook nooit aan huis om betaalkaarten door te knippen, op te halen of om bepaalde betaalproblemen op te lossen”, waarschuwt de politie nog.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier