https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Oplichter wijst met beschuldigende vinger naar kompane: “Zij was zo mooi en ik ben een meeloper”

Redactie KW

Een 51-jarige Middelkerkenaar vecht in de Brugse rechtbank het jaar effectieve celstraf aan dat hij kreeg opgelegd voor oplichting van fietsenhandelaars.

Op 12 augustus vorig jaar reserveerde D.D. (48) bij een Middelkerkse verdeler een elektrische fiets voor een testrit. Later kwam haar kompaan M.S. (51) de fiets ophalen en toonde daarbij de identiteitskaart van de man wiens naam D.D. had opgegeven bij de reservatie. De fiets kwam hij evenwel niet meer terugbrengen. Daags nadien probeerden de twee op dezelfde manier twee fietsen te stelen in Nieuwpoort. Maar dat mislukte. Op 22 augustus probeerden de twee hun trucje nog eens in Nieuwpoort. Maar tegen die tijd circuleerden hun foto’s al bij de fietsenhandelaars aan de kust, waardoor ze konden worden geklist. De gestolen fiets werd in hun woning aangetroffen.

M.S. kreeg een jaar effectieve celstraf, maar kwam niet opdagen voor zijn proces. Hij tekende verzet aan. “Volgens mijn cliënt had die vrouw de identiteitskaart bemachtigd op een plaats waar zij ging poetsen”, pleitte advocaat Stijn Leliaert. “Zij bedacht het plan en mijn cliënt wou indruk op haar maken. Dankzij zijn mondmasker was het niet meteen duidelijk dat hij niet de man was op de identiteitskaart. Hij was opgelucht toen hij toch betrapt werd.” Leliaert vroeg een voorwaardelijke bestraffing voor zijn cliënt. M.S. was naar eigen zeggen onvoldoende assertief. “Zij was zo mooi en ik ben een meeloper”, vertelde hij.

D.D. kreeg tijdens het eerdere proces al opschorting van straf. Op 6 oktober krijgt M.S. zijn straf. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.