Ook Freddy uit Kortrijk werd opgelicht: “Maar ik kreeg elke cent terug”

Freddy Haerens. (foto AN)
Freddy Haerens. (foto AN)
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Nadat schepen Axel Ronse (N-VA) vorige week na een oplichting zijn teleurstelling over justitie van zich afschreef, is er ook goed nieuws. Freddy Haerens uit Kortrijk betaalde enkele maanden geleden een elektrische fiets via 2ehands.be, maar kreeg de fiets zelf maar een keer te zien. Daarna verdween de verkoper van de radar. “De politie heeft die man opgespoord en hij heeft mij elke cent terugbetaald”, aldus Freddy.

Het verhaal van schepen Axel Ronse dat vorige week op deze plek verscheen, beroerde de gemoederen in Kortrijk. De schepen kocht een fiets gps van enkele honderden euro’s, maar kreeg die na betaling nooit toegestuurd. Zijn aangifte bij de politie leverde niets op. Het parket besloot om de dader niet te vervolgen wegens gebrek aan bewijzen. “Ook al had ik alle contactgegevens van de dader aan hen overgemaakt”, aldus een geïrriteerde schepen die anderen wou waarschuwen voor online fraude.

Buitenkansje

Freddy Haerens contacteerde ons met datzelfde doel, maar zijn verhaal liep wel goed af. “En dat dankzij de goede zorgen van politie en parket”, aldus Freddy. Tijdens de lockdown begon het bij hem te kriebelen om weer fietstochtjes te maken. Dus ging hij op zoek naar een elektrische fiets, in eerste instantie op tweedehands websites. “Toevallig was er een aankondiging van amper een dag oud van precies de fiets die op mijn verlanglijstje stond. Vraagprijs: 1.750 euro. Een buitenkansje!”

“Ik contacteerde de verkoper, ene ADB en die kwam langs om mij de fiets te laten zien. Ik ging meteen akkoord met zijn vraagprijs en schreef na het ontvangen van een ‘verkoopovereenkomst’ het geld over. Groot was mijn verbazing echter toen ik ’s anderendaags een bericht vond van ADB met als onderwerp ‘annulatie’. Hij had besloten mij de fiets toch niet te verkopen en zou het geld terugsturen. Ik was boos natuurlijk, want wij hadden al een ‘getekend’ contract. Het was dus wachten op de afhandeling van de betaling. Maar die kwam niet.”

De politie, uw vriend

“Een week later ging ik aangifte doen bij de politie”, gaat hij verder. “Op onze vraag of wij een advocaat moesten inschakelen, was het antwoord negatief. ‘Laat de zaak maar aan ons over’, zei de inspecteur. Hij verzekerde ons dat het nodige zou worden gedaan en dat desnoods het parket zou ingeschakeld worden. Tijdens het gesprek werd ook duidelijk dat ADB daar geen onbekende was.”

”Diezelfde dag nog kreeg hij bezoek van de politie. En dat had wonderwel effect, ADB stortte ons elke cent terug. Conclusie? Laat je niet verleiden door een aanbod dat te mooi lijkt om waar te zijn en de politie, is wel degelijk uw vriend!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier