Man krijgt fikse boete om bedrijf te runnen zonder vergunning

© Unsplash
Jonathan Folens
Jonathan Folens Medewerker KW

Een 56-jarige man uit Ruiselede krijgt een boete van 32.000 euro, waarvan de helft effectief, omdat hij op zijn zwaar vervuilde landbouwterrein al meer dan tien jaar zonder vergunning een aannemingsbedrijf bleek uit te baten. Dat moet bij binnen drie maanden opdoeken.

De zaak kwam aan het lucht nadat op luchtbeelden te zien was dat het terrein van G.M. (56) bezaaid was met allerlei afvalstoffen zoals oud ijzer, bouwmaterialen en asbest. Bij controle bleken er ook negen afgedankte voertuigen te staan. M. had een loods op zijn domein ingericht als herstelplaats voor de voertuigen. De bouwmaterialen, zo beweerde hij, waren allemaal voor zijn werk.

De man bleek immers al sinds 2011 aan de slag te zijn als aannemer, terwijl hij enkel een vergunning had voor zijn landbouwbedrijf. Volgens zijn advocaat wist de man niet dat hij iets deed dat niet mocht. “Het is zijn eigen boerderij en een afgelegen stuk grond, mijn cliënt zag geen probleem.”

Naast de stevige geldboete legde het parket de man ook een herstelvordering op voor zijn domein en krijgt hij een exploitatieverbod van tien jaar voor zijn bedrijf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier