Celstraf en beroepsverbod voor cafébaas die lening voor noodlijdende zaak verbraste in seksclub

© Unsplash
Redactie KW

Toen zijn Ardooise café in slechte papieren zat verkreeg K.L. (37) een lening van 10.000 euro om de zaak nieuw leven in te blazen. Maar dat geld verbraste de dertiger, onder meer in een seksclub. Hij kreeg zes maanden cel en vijf jaar beroepsverbod voor oplichting, verduistering en faillissementsmisdrijven.

Na een verblijf in de gevangenis wou K.L. zijn café in Ardooie nieuw leven inblazen. Hij vroeg hiervoor een lening aan van 10.000 euro. Eind augustus 2021 kreeg de dertiger evenwel te horen dat hij door zijn strafblad geen uitbatingsvergunning kon krijgen. Toch sloot hij een paar dagen later de lening af.

Volgens het openbaar ministerie gebruikte L. het geld evenwel niet voor zijn café. “Hij gebruikte het voor privaat vertier”, verduidelijkte procureur Saskia Schepens tijdens de pleidooien in de Brugse strafrechtbank. “Zo maakte hij een plezierreis naar Hongarije en bezocht er een seksclub. Het ging om bewust gesjoemel.”

L. kwam niet opdagen voor zijn proces. Zijn strafregister telt intussen ruim dertig veroordelingen. In oktober 2021 werd zijn café uiteindelijk failliet verklaard. (AFr)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier