Foorreizigers moeten zich verantwoorden voor vechtpartij in Kortrijkse uitgaansbuurt

Vier jonge kermisuitbaters riskeren tot zes maanden celstraf omdat ze op 10 april 2015 in de Kortrijkse uitgaansbuurt betrokken waren bij een vechtpartij. Ze gaven het slachtoffer na een achtervolging een fiks pak rammel.

Na de Paasfoor kregen de vier foorkramers het aan de stok met het slachtoffer, een vermeende gsm-dief. © JE

Nadat op de Kortrijkse Paasfoor de laatste kramen hun deuren dicht hadden gedaan, zakten ook foorkramers Kjell B. (23) uit Tessenderlo, August V. (21) uit Leuven, Yoram V.A. (20) uit Brussel en Geoffrey S. (34) uit Gent nog even naar ‘t Straatje af om een pint te pakken. In café Stradivarius kregen ze het aan de stok met een andere stamgast over een gestolen iPhone. Het kwam tot een schermutseling en de vermeende gsm-dief vluchtte weg.

Het groepje foorreizigers liet het daar niet bij en achtervolgde de man. Kjell B. slaagde er in de vluchter in te halen en hem tegen de grond te tackelen. Drie anderen gaven hem rake klappen en schoppen. “Zelfs toen het slachtoffer zijn gezicht probeerde te beschermen, trokken ze zijn handen weg en werd hij geslagen“, zag de procureur op de camerabeelden. “Daarna sleepten ze hem achter een geparkeerde auto en lieten hem voor dood achter.”

Enkel Kjell B. kwam zich voor de rechter verantwoorden. “Ik wou hem gewoon staande houden omdat ik gehoord had dat hij een gsm had gestolen”, klonk het. “Ik wist niet dat de anderen hem slagen zouden geven.” Hij vroeg de rechter een werkstraf te mogen uitvoeren. Uitspraak op 19 februari. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.