Ex-voorzitter die voetbaltafels van tafelvoetbalclub vandaliseerde krijgt opschorting

De ex-voorzitter beschadigde enkele voetbaltafels nadat hij de club verliet. Vandaag kreeg hij opschorting van straf. © Flickr
Redactie KW

De voormalige voorzitter van een Izegemse tafelvoetbalclub heeft maandag de gunst van de opschorting gekregen van de Kortrijkse strafrechter. Nadat hij als voorzitter werd afgezet, beschadigde hij de voetbaltafels en stal enkele speelstaven.

Na tien jaar voorzitterschap, werd M.B. (51) als voorzitter van de tafelvoetbalclub afgezet. Hij bleef nog even in het bestuur, maar stapte daar niet veel later uit. Hij kon zijn afzetting moeilijk verkroppen. Omdat de club schade aan de voetbaltafels vond, installeerde het bestuur bewakingscamera’s. Daaruit bleek dat M.B. cola en olie op de tafels goot. Hij plooide ook een aantal speelstaven en nam nieuwe staven mee.

Zijn advocaat vroeg de opschorting. M.B. is ondernemer en wilde een strafverleden vermijden. De strafrechter ging op dat verzoek in. De ex-voorzitter krijgt opschorting van straf voor de feiten van vernieling en diefstal.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.