Vier jaar effectieve celstraf, 48.000 euro boete en onmiddellijke aanhouding na dubieuze bestelling chemisch product

Redactie KW

Een 45-jarige Nederlander is bij verstek door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een effectieve celstraf van 4 jaar en een boete van 48.000 euro omdat hij een rader in een groter drugsnetwerk is. De rechter beval zijn onmiddellijke aanhouding.

Bij de distributeur van farmaceutische producten Brenntag in Deerlijk liep een bestelling voor 3.000 liter van een chemisch product binnen. Dat product kan gebruikt worden voor de omzetting van morfine in heroïne. De vreemde bestelling deed bij het bedrijf in Deerlijk een alarmbelletje afgaan en hun vermoeden bleek gerechtvaardigd. Verder onderzoek maakte duidelijk dat de bestelling onder een valse naam gebeurde en er ook een vals document van het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen FAVV was gebruikt.

Na wat speurwerk bleek Raoul Nanhekhan (45) uit Nederland achter de bestelling te zitten. Ook in de Antwerpse regio staat hij bij het gerecht gekend voor betrokkenheid bij drugshandel. Hij daagde niet op voor zijn proces in Kortrijk. Door het bevel tot onmiddellijke aanhouding zal de Nederlander binnenkort internationaal geseind worden. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.