Jonge twintiger uit Izegem moet zich aan voorwaarden houden na drugsverkoop

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 21-jarige jongeman uit Izegem vloog vorig najaar vier maanden in de cel op verdenking van drugsbezit en -verkoop. Terugkeren naar de cel hoeft niet meer want de rechter gaf hem een voorwaardelijke celstraf van 10 maanden en een al even voorwaardelijke boete van 8.000 euro. Zo’n 6.000 euro drugsgeld speelt hij wel kwijt.

Op 25 november 2021 voerde de politie bij I.C. een huiszoeking uit. Er kon vloeibare xtc, speed, cannabis en een wapenstok gevonden worden. Speed dook onder meer in de diepvries op. Aanvankelijk ontkende hij in tegenstelling tot de beweringen van zijn vriendin dat hij ook drugs verkocht. Maar gaandeweg bekende hij dat hij dat ook deed.

Overlijden vader als trigger

Hij verkocht vooral cannabis, maar ook wat harddrugs om zijn eigen verslaving te kunnen blijven betalen. “Het overlijden van zijn vader was de trigger om steeds meer drugs te gebruiken”, aldus zijn advocate. “Maar ondertussen heeft hij zich volledig herpakt. Hij heeft een job, woont bij zijn zus, laat zich voor zijn budget bij het OCMW begeleiden en is bereid nog andere voorwaarden te volgen.” De rechter legde die ook op. (LSi)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.