In Jabbeke gekliste dealer krijgt drie jaar cel voor drugsbezit: “Gevonden in de struiken”

V. kreeg drie jaar cel, waarvan achttien maanden effectief, voor drugshandel. © boonchai Getty Images
Redactie KW

Een 33-jarige Nederlander heeft voor de Brugse strafrechtbank drie jaar cel gekregen, waarvan achttien maanden effectief, voor drugshandel.

Op 2 mei onderschepte de douane de wagen van Carlos V. op de autosnelweg E40 in Jabbeke. In het voertuig werden 702 gram cannabis, 2 gram cocaïne en 2.500 euro cash aangetroffen. De cannabis zat in twee verpakkingen met ‘Roeselare’ en ‘Lichter’ als opschrift. De man beweerde dat hij op weg was naar een vrouw in Gistel en tijdens een tussenstop op een parking twee mannen de drugs in de struiken had zien gooien. Hij had die vervolgens meegenomen. Het geld zou hij verdiend hebben met zijn werk als stukadoor.

‘Pure verzinsels’

Onderzoek wees uit dat V. sinds eind januari om de haverklap naar België kwam. Bovendien werden op zijn gsm drugsgerelateerde berichten aangetroffen en liep hij in Nederland al veroordelingen op voor bedreiging, smaad en diefstal. Volgens de verdediging bewijzen de vele verplaatsingen niet dat V. drugs kwam leveren. “Er konden geen klanten of leveranciers geïdentificeerd worden”, pleitte advocaat Koen Blomme. “Er is enkel die ene vaststelling. Tijdens de andere trips ging hij naar de bioscoop, prostituees of Plopsaland.” De rechtbank deed de uitleg van V. af als ‘pure verzinsels’. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.