Ex-koppel samen voor rechter voor drugshandel: minimumopbrengst van 137.500 euro

© Getty Images
Redactie KW

Een intussen ex-koppel dealde op grote schaal drugs in de regio rond Kortrijk en Menen. De man kocht speed per kilo. Het parket vroeg om ruim 130.000 euro aan drugswinsten verbeurd te verklaren. Man en vrouw riskeren respectievelijk 30 en 24 maanden cel en 8.000 euro boete.

In maart vorig jaar vernam de politie via via dat R.R. (33) uit Menen speed zou verkopen. Na een uitgebreid onderzoek met telefoontaps bleek dat zowel R. als haar partner B.V. (43) zich inlieten met de verkoop. De man reed regelmatig naar Turnhout om een kilo speed te kopen.

Beide personen werden opgepakt, maar weigerden eerst een verklaring af te leggen. R. bezweek uiteindelijk, bekende alles en praatte ook haar partner aan de galg. Die probeerde haar achteraf nog onder druk te zetten om haar verklaring terug in te trekken, zo bleek uit brieven die hij stuurde vanuit de gevangenis.

Vrijlating

De vrouw werd volgens haar advocaat meegesleurd in de drugs door haar partner. Twee maanden nadat ze voorwaardelijk vrijkwam, bleek echter dat ze het handeltje op eigen houtje verderzette en vloog ze terug de cel in. “Na haar vrijlating had ze niets meer en is ze terug beginnen gebruiken”, pleitte haar advocaat. “De verkoop was slechts heel miniem.”

Toch becijferde het Openbaar Ministerie een minimumopbrengst van 137.500 euro doorheen de hele periode dat het koppel dealde. Hun advocaten vroegen om dit bedrag zwaar te herleiden. Vonnis op 27 mei.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier