Dealersduo achter Brugse “apotheek van wacht” krijgt 30 maanden voorwaardelijke celstraf

Redactie KW

Twee jonge Bruggelingen hebben 30 maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor drugshandel.

Op 9 april vorig jaar zagen agenten hoe G.L. (21) in zijn wagen een pakje sigaretten weggooide toen hij de combi zag passeren. Ze zetten hem aan de kant en in het pakje bleek cocaïne te zitten. In zijn onderbroek stak nog eens 33 gram cocaïne en 400 euro cash.

G.L. beweerde dat hij als tussenpersoon voor dealers werkte, maar daar hechtte het parket geen geloof aan. De jongeman was al eens betrapt met cannabis en stapte begin 2019 een flat binnen waar de spoorwegpolitie een controle uitvoerde in het kader van een diefstal. In de flat lag een namaak Gucci-tasje met 51 xtc-pillen, 12 gram speed en ketamine.

Op het tasje zat DNA van K.L. (21), die G.L. die dag vergezelde. Verhoor van afnemers wees uit dat het duo al geruime tijd cocaïne, cannabis, ketamine en xanax verkocht. “Zij stonden in het drugsmilieu gekend als de apotheek van wacht”, sneerde de procureur. “Je kon er 24 uur op 24 drugs verkrijgen.”

G.L. gaf de feiten toe. “Na zeven maanden cel is hij tot inzicht gekomen”, pleitte zijn advocaat Joris Van Maele. K.L. ontkende zijn aandeel in de verkoop. De rechter hechtte daar geen geloof aan en verklaarde ten aanzien van allebei 10.000 euro winsten verbeurd. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier