Drie medewerkers op non-actief gezet wegens huisdiefstal in recyclagepark

© belga
Redactie KW

De stad heeft drie medewerkers van het recyclagepark in Rumbeke op non-actief gezet na onregelmatigheden. Een gerechtelijk dossier werd opgestart. Het recyclagepark kon na het voorval gewoon open blijven.

Enkele weken geleden werd het stadsbestuur via een anonieme klacht op de hoogte gesteld van onregelmatigheden op het recyclagepark langs de Moorseelsesteenweg in Rumbeke. “Nadat we op de hoogte werden gesteld van die klacht, is er een gerechtelijk onderzoek gestart. Tijdens die periode hebben we ons ook al voorbereid op het feit dat we mogelijks moesten ingrijpen eens er een tekort aan personeel zou ontstaan”, aldus schepen van personeel Henk Kindt (s.pa & de Vernieuwers).

Uiteindelijk bleek die anonieme klacht gegrond te zijn. De stad stelde zich burgerlijke partij. Via hun raadsman kreeg de stad inmiddels ook al inzage op het dossier. “De daarin beschreven feiten blijken ernstig genoeg te zijn om onmiddellijk stappen te ondernemen“, aldus de schepen.

Huisdiefstal

Drie medewerkers van het recyclagepark zouden aangeleverde goederen meegenomen hebben en verkocht hebben. Een dergelijke vorm van zogenaamde huisdiefstal is strafbaar. Die drie parkwachters werden inmiddels door de stad op het matje geroepen. Een contractueel medewerker werd om dringende redenen op staande voet ontslagen. Twee anderen, die vast benoemd zijn bij stad Roeselare, werden in afwachting van het afronden van het tuchtonderzoek preventief geschorst. Die medewerkers werden enkele weken geleden al op non-actief gezet.

Gebruikers van het recyclagepark merkten tijdens de voorbije periode weinig of niets van het voorval. “De resterende medewerkers steken een tandje bij. Er worden ook tijdelijke werknemers en jobstudenten ingezet, waardoor het momenteel lukt om het recyclagepark draaiende te houden. Er werden ook al enkele vacatures uitgeschreven om nieuwe medewerkers voor het containerpark in Rumbeke te vinden”, aldus de schepen.

Het is de tweede keer in enkele weken tijd dat een dergelijk voorval opduikt in de regio. Enkele weken geleden ontsloeg het Izegemse stadsbestuur een medewerker binnen het OCMW nadat die geld bestemd voor cliënten in eigen zak stak.

(BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten