Diksmuideling (36) riskeert 4 jaar cel voor poging doodslag op de moeder van zijn kinderen

Redactie KW

Een 36-jarige man uit Diksmuide riskeert 40 maanden cel voor een poging tot doodslag op zijn ex-vriendin waarmee hij twee kinderen heeft. De man sloeg de vrouw volledig bont en blauw op verleden oudejaarsnacht en probeerde haar te wurgen met zijn broeksriem. Hij riep meermaals dat hij haar zou vermoorden. De vrouw liep ernstige letsels op en verloor ook het bewustzijn toen ze naar het ziekenhuis werd overgebracht.

“Mijn cliënte mag blij zijn dat ze hier überhaupt kan plaatsnemen in de rechtszaal. Ze vreest echter voor de dag dat hij opnieuw in vrijheid wordt gesteld. Ze kampt met blijvende hoofdpijn die uitstraalt naar haar nek, geheugenverlies, stress, paniekaanvallen en hartkloppingen. Sinds de feiten is ze liefst twintig kilogram vermagerd”, sprak de advocate van het slachtoffer tijdens het proces van dinsdagmorgen op de Veurnse rechtbank. Het slachtoffer deed in het verleden al meerdere aangiftes bij de politie omdat ze geslagen werd door haar partner, vaak voor de ogen van de kinderen. In augustus vorig jaar werd de relatie dan eindelijk beëindigd.

Gered dankzij haar schoonmoeder

Op oudejaarsnacht ging Steve D. alsnog langs bij de vrouw en ging hij nog veel zwaarder over de schreef. Hij was onder invloed van alcohol en speed en volgens het openbaar ministerie wilde hij seks, maar dat weigerde de vrouw. De ruzie zou echter gestart zijn met een discussie over speedgebruik. “Hij begon te slaan, te schoppen, gaf haar vuistslagen in het gezicht en probeerde haar te wurgen met zijn broeksriem. Meerdere keren riep hij dat hij haar zou vermoorden. De foto’s in het strafdossier laten weinig aan de verbeelding over. Dit zijn hallucinante feiten”, aldus het openbaar ministerie. Ook de woning werd volledig verbouwd met allerhande schade aan het interieur. Het slachtoffer kon ternauwernood haar schoonmoeder verwittigen via een berichtje. De schoonmoeder belde de politie op. Bij aankomst was Steve D. al gevlucht. Het slachtoffer verloor het bewustzijn op weg naar het ziekenhuis. Ze was nog wekenlang arbeidsongeschikt.

“Niet de bedoeling om haar te doden”

Tijdens een verklaring bij de politie verklaarde de dader, die in voorhechtenis werd geplaatst, zelfs dat hij haar al eerder had kunnen doden. “Ik kon het niet meer aan. Ik was moegetergd door haar depressieve periodes. Ze dreigde dat ze zou klikken over mijn druggebruik bij mijn vader en zei dat ze mijn kinderen zou afnemen. Ik ben de controle verloren. Het is echter nooit mijn bedoeling geweest om haar te doden”, weerlegde hij zijn eerdere uitspraak op de Veurnse rechtbank. Zijn advocaat pleitte dat een celstraf met probatievoorwaarden meer opportuun is dan een effectieve gevangenisstraf, zodat hij kan werken aan zijn alcohol- en drugsprobleem door een opname in een psychiatrische instelling. Een contactverbod met het slachtoffer zou daarbij kunnen helpen. Of de rechter ook een straf met voorwaarden uitspreekt, zal duidelijk worden op 26 mei bij het vonnis. Het slachtoffer eiste 15.000 euro schadevergoeding.

(BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten