Dievenbende steelt onderdelen uit BMW’s in De Haan en Bredene

Redactie KW

De dieven gingen zeer gericht te werk, demonteerden het dashboard en gingen aan de haal met zeer specifieke onderdelen.

In de nacht van zondag op maandag werd in de Zeehondstraat in Wenduine een inbraak gepleegd in een voertuig en in de nacht van maandag op dinsdag werden zelfs twee inbraken in voertuigen gepleegd in Bredene, in de Aalscholverstraat en het Pluvierenerf. De politie van Bredene/De Haan stelde vast dat de geviseerde auto’s telkens van het merk BMW waren (4 of 5 reeks).

Telkens werd een klein driehoekig ruitje van het achterportier van het voertuig ingeslagen, waardoor men de wagen kon binnendringen. In Wenduine werd het volledige dashboard gedemonteerd en werd het stuur gestolen. Bij de feiten in Bredene werden telkens airbags, gps, en harde schijf gestolen en in één van de gevallen ook het aircosysteem, het stuur met schakelpeddels en de volledige automatische versnellingspook. “De daders deinzen er niet voor terug om hun activiteiten te ontplooien op een oprit van een woning en ook de schrikverlichting draaien ze weg”, klinkt het bij de politie.

De politie van Bredene en De Haan roept BMW-rijders uit de regio op om hun auto zo veel mogelijk in de garage te plaatsen. Verder wordt gevraagd om waakzaam te zijn en elke verdachte gedraging onmiddellijk te melden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.