Voor 3.000 euro aan materiaal geroofd uit bestelwagen van voeger Kurt uit Lo

De bestelwagen van Kurt werd helemaal leeggehaald. © JH
Redactie KW

Dieven hebben donderdagnacht zwaar toegeslagen bij elastisch voeger Kurt Copman van Siliconewerken Kurt uit Lo. Alle materiaal uit zijn bestelwagen werd leeggeroofd. “Zo pakken ze mijn broodwinning af want zonder materiaal kan ik helemaal niet werken”, zucht Kurt.

Voeger Kurt uit de Kruisstraat in Lo had al enkele dagen een naar gevoel. “Al enkele avonden op rij begon onze hond te luid te blaffen, vaak voor middernacht”, zegt Kurt, al 7 jaar zelfstandig elastisch voeger. “Ik vertrouwde het zaakje niet en was extra waakzaam. Elke keer ging ik naar buiten om te zien of er iets gaande was.

Milwaukee-materiaal

Donderdagnacht rond 00.15 uur hoorde ik weer geblaf. Ik rende meteen weer naar buiten en zag dat het licht brandde in mijn bestelwagen. Dat kan zeker niet en dus wist ik meteen hoe laat het was. Hoe ze zijn binnen geraakt, weet ik niet want er was nergens schade.

De achterdeuren van mijn bestelwagen waren geopend. Binnen hebben ze gewoon alles leeggeroofd. Al mijn werkmateriaal is van Milwaukee en werkt op zware batterijen. Mijn siliconespuiten, blazer, compressor, werflampen, slijpschijf, … en een hele koffer vol batterijen. Alles was weg.”

Broodwinning

Door de grote diefstal zit Kurt met de handen in het haar. Het heeft namelijk veel gevolgen voor zijn werk. “Vrijdag ben ik niet naar mijn werven kunnen gaan en moest ik dat de klanten laten weten”, zucht Kurt. “Een buit van zeker 3.000 euro als ik alles opnieuw moet kopen. De dieven zitten zo rechtstreeks aan mijn broodwinning want zonder materiaal kan ik helemaal iets uitvoeren van werken.”

“En het zal ook lang duren voor ik voldoende winst heb gemaakt om die 3.000 euro te compenseren. Neen, dit is echt balen. Er zat niets anders op dan webshops af te schuimen en naar de bouwmarkt te gaan om al een deel nieuw materiaal te kopen. Helaas is niet alles leverbaar. Ook dat is nog een groot probleem: sommige materialen zijn pas over enkele weken beschikbaar.”

Onderzoek

“Ik hoop maar dat de politie een spoor kan vinden van de daders en dat mensen die iets gezien zouden hebben of materiaal van Milwaukee te koop zien staan, dat ook melden.”

De politie kwam donderdagnacht snel ter plaatse en ontdekte voetsporen in het natte gras die naar een weide lopen. Daar stopte het spoor. De politie is een onderzoek gestart. Wie tips heeft over de diefstal kan de politie contacteren op 058 33 22 11. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier