Voetsporen verraden dief die loods buurman plunderde in Oostkamp: 60 uur werkstraf

© iStock
© iStock
Redactie KW

Een 25-jarige Oostkampenaar die de loods van zijn buurman leegroofde, heeft in de Brugse rechtbank 60 uur werkstraf gekregen.

Op 11 maart vorig jaar stapte het 76-jarige slachtoffer naar de politie. De man verklaarde dat er sinds twee dagen heel wat spullen uit de loods bij zijn woning in de Proosdijstraat verdwenen waren. Het ging onder meer om twee kettingzagen, een bosmaaier, een hogedrukreiniger, drie vishengels, drie biljartkeus en een tuinslang.

Voetsporen

Veel moeite om de dader te vinden had de politie niet. Achteraan de tuin had het slachtoffer voetsporen aangetroffen die leidden van zijn loods naar de woning van de buurman. Die gaf de diefstallen toe en stelde dat hij financiële problemen had. Omdat S.S. nooit eerder met het gerecht in aanraking kwam vroeg de procureur een werkstraf.

Volgens het slachtoffer ging S.S. ook met 90 kilo lood en twintig palen met draad aan de haal. Maar dat ontkende de beklaagde met klem. Uiteindelijk werd S. enkel veroordeeld voor diefstal van de spullen die bij een huiszoeking in zijn woning werden aangetroffen. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.